Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 

Вашите въпроси

Здравейте искам да попитам каква е процедурата за еднодневно раздаване на флаери из центара на гр.Асеновград трябва ли да имам специялно разрешение от общината и дали има такса и ако да къде в ощината трябва да се оправят документите.
Благодаря предварително :)
Янков, 24.05.2013


Г-н Янков, съгласно действащата Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Асеновград, за раздаване на листовки, проспекти, стокови мостри или други с рекламна цел на обществени места се заплащат 12 лв. на ден за едно лице.
Нели Ангелова, _Дирекция "Финанси", 19.06.2013


На кой телефон мога да открия Иванка Стоева, която води изнесените граждански ритуали?
Георгиева, 09.06.2013


Телефонът, на който може да получите информация за изнесените ритуали за сключване на граждански брак е 0331/38203
Лидия Кръстева, _Дирекция "Управление на ресурси и бази данни", 18.06.2013


безобразията на фирма Комексмаш нямат край, днес 08.05.2013 в 6.10 автобус 4 е нямал спирачки и за голям късмет е нямоло пострадали
г-н Караиванов кога ще вземете мерки,когато има жертви ли?
Автобуса е вил пълен с ученици,дъщеря ми е била в него.
ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ?
ВрЕмЕ Е ДА НАПрАВИТЕ НЕЩО
николова, 08.05.2013


Г-жо Николова ще изпратим Вашия сигнал до Регионалния отдел на ДАИ- гр. Пловдив, службата, извършваща контрол по Закона за автомобилните превози.Община Асеновград няма правомощия да извършва проверки и санкционира превозвачите за нарушения по закони и наредби, които са в компетенцията на Министерство на транспорта.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


Кога най-после ще се премахнат тези мини-автобуси с една врата по градските линии?Защо се толерира от общинското ръководство този крадец Пиронков?
гогов, 11.05.2013


Г-н Гогов, споменатите от Вас мини- автобуси са автобуси с малка пътниковместимост, които отговарят на критериите за превоз на пътници по градски линии,съгласно Наредбите на Министерство на транспорта.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


Г-н Бебев още колко пъти ще трябва да пиша и къде ми е отговора на въпроса,който зададох за градския транспорт?

Ето задавам го наново и моля този път да получа отговор.
Става въпрос за автобусите на г-н Пиронков.Как може такова безобразие?

първо - неговите автобуси имат най-различни повреди (рейс без спирачки;врати които не се отварят или затварят)

второ - почти никога не се спазва даденото разписание и много често не спират по спирките (Аз живея в кв.Запад и тук рейсовете,които отиват към кв.Долни Воден минават през долната улица и така пропускат една спирка- първата,когато се влиза в Задап. )

Също така в предния въпрос на който не получих отговор споменах инцидента,който беше станал с автобус № 2 . Припомням :

"Четирима пътници са с различни наранявания след сблъсък на автобус от градския транспорт в крайпътно дърво. Във вторник около 10.30 часа на кръстовището на улиците „Х.Д.Стоилов" и „Георги Ковачев" в Асеновград, 68-годишният шофьор на рейса се разсеял и изгубил управление. Той се качил на тротоара и се ударил в дървото. Пострадалите пътници са бебе на 1 година и трима мъже на възраст 26, 61 и 66 години. Оказана им е медицинска помощ, след което са били изписани за домашно лечение."

Как е възможно човек на почти 70г. възраст да кара автобус и да вози толкова много хора? И бих желала лично да ми отговорите вие вози ли ли сте се в градски рейс? До кога ще търпим наглостта на фирма Комексмаш и г-н Пиронков и на какво основание той стана "предприемач на годината" с тези разбити рейсове и шофьори на които не им е зад волана мястото и някоя добра фирма не би ги назначила?

И не ми казвайте "Образувана е проверка по вашия сигнал" както на другите,а вземете найстина вече направете нещо!
Галя,, 01.05.2013


На въпросите Ви отговаряме следното:
На първия въпрос-Община Асеновград няма правомощия да извършва контрол и санкционира превозвача "Комексмаш" ЕООД за състоянието на автобусите, с които се обслужват линиите по трнспортната схема.Контрола се извършва от контролните органи на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Министерство на вътрешните работи.
На втория Ви въпрос- маршрутите и разписанията са проверявани многократно от общинска администрация. Има констатирани нарушения за неспазване на разписанията, най- вече за градска автобусна линия №1, за които превозвача е санкциониран и предупреден.Нямаме сигнал за неспазване на маршрутите- уточнете за коя спирка и улица става въпрос.
За шофьорите, управляващи автобусите, Община Асеновград не е страна и не може да вземе отношение. Има изисквания на Закона за автомобилните превози, контрола се извършва от службите на Министерство на транспорта,определени с нормативни актове.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


ЗАЩО СЛЕД КАТО ИМА ВТОРА СПИРКА В С.НОВАКОВО РЕЙСОВЕТЕ
НА "АС БУС" ОБРЪЩАТ НА ЦЕНТЪРА И НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ ВТОРАТА СПИРКА НА РАЗКЛОНА ЗА ХИЖА "СИНИ ВРЪХ"
"ЕКСКОРЗИАНТ"
БИСЕР ИВАНОВ ДРАГОВ, 24.04.2013


Г-н Драгов, спирковия знак, който е поставен в с. Новаково е за автобусите, преминаващи през селото и обслужващи областната транспортна схема. Ас Бус ООД извършват превози по общинската транспортна схема по определен маршрут.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


До кога ще търпим наглостта на фирма Комексмаш. До колкото съм запознат автобусите в градският транспорт трябва да имат минимум 2 врати, а от известно време по линия №1 се движат микробусчета подобни на маршрутните таксита в големите градове. Г-н Бебев моля да отговорите -това за вас автобуси ли са? Спазва ли се договора? В него със сигурност не са споменати 10 мести микробуси Ситроен, а автобуси.Е щом няма изпълнение на договора той би трябвало да се прекрати всеки прост човек го знае.
петър петров, 30.03.2013


Г-н Петров,споменатите от Вас микробуси са Пежо Боксер и по регистрационен талон се водят автобуси с малка пътниковместимост. Автобусите са с класове и категории, които
съгласно Наредбите на Министерство на транспорта отговарят на критериите за превоз на пътници по градски автобусни линии.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 24.04.2013


Днес след бурята на Асеновата крепост не е останало нищо от новопостроената беседка. Цялата е изхърчяла под подпорната стена към пътя, по който минават всички асеновградчани. Въпроса ми е колко време ще отнеме възстановяването и кой ще поеме разходите? Редно е това да е фирмата-изпълнител, които явно не са си свършили качествено работата.
Ани Костадинова Каварджикова, 14.03.2013


Уважаема г-жо Каварджикова,
Веднага след бурята и причинените от нея поражения, Община Асеновград уведоми изпълнителя на обекта, поставил беседката - Консорциум "Асенова крепост" ДЗЗД. Фирмата изпълнител се ангажира, за нейна сметка, до края на месец април да възстанови беседката.
С уважение
Георги Ангелов, Отдел "Планиране на инвестиц. дейности, разработка на ПП, 15.04.2013


Искам да попитам има ли кой да следи дали автобуса Асеновград- Милево си спазва разписанието.Не стига това, че автобус има само три пъти дневно, ами и много често автобуса не стига до крайната точка.Един ден отива до Болярци и се връща веднага, на следващия ден стига до Милево, на третия ден стига до Богданица и се връща. Пътиците чакат по спирките с часове и няма как да знаят до къде ще стигне автобуса и кога ще се върне.Отделен въпрос е че автобусите се разпадат по пътя,цяла зима са студени и мръсни.Има работещи хора, които пътуват всеки ден, а не може да се разчита на тези автобуси.
Стоянова, 30.03.2013


Г-жо Стоянова, проблема с изпълнението на договора за линията Асеновград- Милево, която е от областната транспортна схема започна от зимния сезон. Причината за това е крайно лошото състояние на пътя Асеновград- Поповица.Автобусите не достигат до крайна точка поради повреди по ходовата част, които се получават от огромните дупки.Превозвача, изпълняващ превозите по това направление ние е информирал за това,че ще спре напълно превозите до с. Милево. Тъй като този път е от републиканската пътна мрежа, Община Асеновград от своя страна е уведомила Областно пътно управление за вземане на мерки за привеждане на пътя в състояние, което позволява нормалното придвижване на моторни превозни средства.До този момент пътя не е ремонтиран.Проведохме разговор с превозвача,превозите засега ще се осъществяват по разписание.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 15.04.2013


Оплаквам се от транспорта в града.На автобусите № 4 и 2,защо се отваря само предната врата ,знаете ли в пиковите часове как се блъскат хората за да слязат или се качат?!От месеци не работят вратите,за това време как не се ремонтираха???!!!
Г-жа Петкова, 20.03.2013


Г-жо Петкова,ще бъде проведен разговор с представители на превозвача "Комексмаш- Васил Пиронков" ЕООД за проблема който споменавате.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 15.04.2013


Страница: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм