Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 

Вашите въпроси

Здравейте! Искам да попитам дали се е кандидатствало за саниране на блок 5/8 кв. Запад? Благодаря!
Татяна Маркова, 17.01.2018


Уважаема г-жа Маркова,
За сграда в кв. „Запад” бл. 5/8 не е кандидатствано по програмата за саниране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 24.01.2018


Здравейте,
Интересувам се дали многофамилна жилищна сграда в кв.Зъбчето, ул.Тутракан 12, 14, са одобрена по НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ и дали е включена в списъка на сградите с осигурено финансиране и изготвя ли се проект?
Николова, 23.01.2018


Уважаема г-жа Николова,
Документите за кандидатстване по програмата за сграда с адрес: ул. „Тутракан” № 12-14 са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В момента няма ново финансиране по програмата. Ако бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 28 сгради с осигурено финансиране /подали документи за кандидатстване през 2015г./ и 53 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата /подали документи през 2016 и 2017г./. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата, т.е. за нея към момента няма осигурено финансиране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 24.01.2018


Здравейте,

Интересувам се дали многофамилна жилищна сграда в кв. Запад бл.103 е одобрена по НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ и дали е включена в списъка на сградите с осигурено финансиране и изготвя ли се проект?

Благодаря
Стоянова, 09.01.2018


Уважаема г-жа Стоянова,
Документите за кандидатстване по НПЕЕМЖС за блок 103 в кв. „Запад” са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В момента няма ново финансиране по програмата. Ако бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 28 сгради с осигурено финансиране /подали документи за кандидатстване през 2015г./ и 53 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата /подали документи през 2016 и 2017г./. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата т.е. за нея към момента няма осигурено финансиране.
Ако има ново финансиране по програмата и средствата достигнат по ред и до Вашата сграда, първо ще се сключи договор за целево финансиране. След него се избират изпълнители, които извършват енергийно и техническо обследвания на сградата, на базата на които се изготвя проект и в последствие се изпълняват строително монтажните работи.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 12.01.2018


Относно Бл.102 трябва ли да разбираме че към момента няма издадена оценка за съответствие и разрешение за строеж и кой или какво бави издаването на последните?
Нели Димитрова, 03.11.2017


Уважаема г-жа Димитрова
Преди да започне санирането на всяка сграда има определена нормативна процедура и законови срокове през, които задължително се преминава. За сградата с адрес кв.„Запад” бл. 102 към този момент има избран изпълнител за инженеринг - проектиране и СМР. Изпълнителят е изготвил проект, на който е издадена оценка за съответствие. След издаването на оценката за съответствие е издадено и Разрешение за строеж. Поради настъпването на зимата и невъзможността да се извършват строително монтажни работи се очаква санирането на Вашата сграда да стартира в първите пролетни месеци, когато времето позволява да се извършват плануваните дейности.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 21.12.2017


Здравейте,интересува ме блокът намиращ се на бул."България "23-29,Дали е одобрен по програмата за безплатно саниране,и ако "да",какво следва след това?Благодаря!
Георгиева, 24.11.2017


Уважаема г-жа Георгиева,
За сградата на бул. „България” 23-29 не е кандидатствано по програмата за саниране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 21.12.2017


Кога ще започне санирането на бл. Възход ул. Лозница кв. Запад ?
Доколкото знам проекта е одобрен преди 1година.
Благодаря Ви предварително !
Бойко Стоянов, 13.12.2017


Уважаеми г-н Стоянов,
Документите за кандидатстване по програмата на блок „Възход” ж.к. „Запад”, ул. „Лозница” № 2 са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В момента няма ново финансиране по програмата. Ако бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 28 сгради с осигурено финансиране и 53 сгради чакащи отпускане на нови средства. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата.
Ако има ново финансиране по програмата се сключва договор за целево финансиране. След него се избират изпълнители, които извършват енергийно и техническо обследвания на сградата, на базата на които се изготвя проект и в последствие се изпълняват строително монтажните работи.
Няма как за Вашата сграда да има изготвен проект или извършена някаква друга дейност по програмата, без да има сключен договор за целево финансиране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 21.12.2017


Какви са условията за наемане под наем на къщичките за коледния базар поставени на централната улица.Може ли да ми напишете име и телефон на човека с който да се свържа по този въпрос. Благодаря предварително.13. 11. 2017г
Таня Георгиева, 13.11.2017


Уважаема госпожо Георгиева,

Може да подадете молба в Информационния център на Община Асеновград. За справка се обадете на тел. 0331/ 20-335 - Милена Ангелова или Мария Щерева.
Ваня Костадинова Костадинова, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 20.11.2017


Защо още не започва саниране то на Блок 102 кв. Запад?
Нели Димитрова, 28.10.2017


Уважаема г-жо Димитрова,
Преди да започне санирането на всяка сграда има определена нормативна процедура през, която задължително се преминава. За сградата с адрес кв.„Запад” бл. 102 има избран изпълнител за инженеринг - проектиране и СМР. Съгласно подписаният договор изпълнителят трябва да изготви проект и в последствие да извърши строително монтажните работи. Към този момент проекта за бл. 102 е изготвен и входиран в общината, след което е предаден на надзорната фирма за издаване оценка за съответствие. След издаването на оценката за съответствие се преминава към издаване на Разрешение за строеж след, което строително монтажните работи ще могат да започнат.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 31.10.2017


Здравейте,кога ще започне санирането на бл.107 кв.Запад ул.Стоян Джанъзов 4?
Ivan Ivanov, 09.10.2017


Уважаеми г-н Иванов,
За сградата с адрес кв. „Запад” ул. „Стоян Джамсъзов” № 4, бл. 107 има избран изпълнител за извършване на инженеринг-проектиране и изпълнение на строителни монтажни работи. На фирмата изпълнител е възложено да изготви работен проект. Когато проекта е готов той ще бъде представен за разглеждане на Общината и Вашето сдружение на собственици. След, като проекта бъде окончателно одобрен от двете страни и му се издаде оценка за съответствие, се преминава към издаване на Разрешение за строеж. След издаване Разрешението за строеж строително монтажните работи ще могат да започнат.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 31.10.2017


Здравейте, искам да попитам, има ли яснота кога ще бъде саниран блока на ул. "Христо Ботев" 10/12/14/16? Знае се, че е одобрен.
Благодаря предварително!
Желая усмихнат и ползотворен ден!
Анна Иванова, 14.09.2017


Уважаема г-жо Иванова,
Документите за кандидатстване по програмата за сградата на ул. „Христо Ботев” 12-14-16-18 са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства по програмата. В момента няма ново финансиране по програмата. Когато бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 28 сгради с осигурено финансиране и 53 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 31.10.2017


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм