Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 

Вашите въпроси

На фона на всички коментари тук искаме да изразим голямата си благодарност на ръководството на ОДЗ"Зорница"и на нашите госпожи-Костадинова и Иванова,а също на лелята Шопова,които се грижат за нашите деца с огромно желание и професионализъм!На тях и на всички работещи в тази прекрасна,нова детска градина можем да кажем само едно огромно "Благодарим"
Група на доволните родители, 21.12.2013


Уважаеми родители,
Чудесен жест на благодарност! Сигурна съм, че има още много родители, които са благодарни и доволни от грижите, полагащи се за децата в детските градини на община Асеновград.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.12.2013


Видях въпросите за детските градини.Отговорът за събирането на пари от родителите е един и същ-решение на родителския актив и желание на родителите.Въпросът ми е:
1.От къде родителите ще знаят,че трябват килими,пердета,букви за 3оо лв.
До сега винаги на родителска среща настойчиво ни е било казвано за какво да се събират пари.
Говорихте ли с произволно избрани от Вас родители.
Наистина ли сте убедена,че цялата инициатива идва от родителите.

Може би ще са нужни по-задълбочени проверки.

2.Прочтох въпроса и на г-жа Линчева от 22.11.2013г.Това което пише звучи много сериозно.Казвате,че ще извършите проверка.

Как ще намерите нарушения и злоупотреби.Ще извикате ли органи на които това им е работата.
К. П., 12.12.2013


Уважаема/и/ К.П.,
Най-напред искам да Ви уверя, че компетентните органи ще си свършат работата и ще установят дали има нарушения и злоупотреби, за които говори г-жа Личева.
Не случайно решенията за събиране на пари се вземат на родителските срещи. Там се вземат решения за събиране на пари по желание и там е мястото да заявите своя протест срещу това. Ако сумата е задължителна /каквато е таксата за посещение в детска градина / тя се плаща в касата на детското заведение, срещу нея получавате квитанция и не е необходимо решение на родителска среща.
Често повтарям отговорите си за събирането на пари, защото всеки родител трябва да знае,че не сте длъжни да плащате допълнителните средства, които събират родителските активи.
През м.Февруари или началото на м. Март в сайта на общината заедно с новите бюджети на детските градини ще публикуваме и информация за разходите, които са включени в бюджета на д. градини и такива, които не са включени.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Удивявам се на администраторите на сайта,които си позволяват да пускат тук анонимни изказвания, на всичкото отгоре такива, които петнят честта на българския учител. Тези, които са недоволни, нека имат доблестта поне да си пишат имената, иначе е евтина клюка. Удивлявам се и на тази експертка Стойчева, която се тормози да им отговаря и вместо да защитава хората, заради които "аде хляб" е тръгнала срещу тях. Аз от години живея срещу директорката на Долни Воденската детска градина и с очите си не съм видяла къщата й да се е превърнала в палат. А за парите, които си присвоявали детските учители - не ви ли е срам да пишете простотии за хората, които възпитават децата ви и са повече с тях, отколкото вие самите?! Срамота! И най-срамното е, че кметът и антуражът му им се връзват, вместо да защитават учителите. Досега никоя власт не се е подигравала така с учителството, като тази. Но....идват избори.
Миленае Иванова, 13.12.2013


Уважаема г-жо Иванова,
Общинска администрация служи на гражданите в рамките на законите на страната.
В този смисъл изпълнявам своите задължения като държавен служител на ръководна работа и не бих си позволила действия извън тези, които са ми възложени.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


По повод написаното от В. Р. и Х.М. и всички там неизвестни, дали изобщо съществуват и от какво ги е свян да си пишат истинските имена, незнам...Искам да кажа: Умопомрачително е родители да са толкова незаинтересовани за благополучието на децата си, та посткоянно да хулят детските градини. Ами като толкова не ви отърват, гледайте си ги вкъщи, ама как ще си ходите с тях по кафета и барчета... И да си направите сметка, колко кафета сте джокнали днес, и на каква цена, и колко струва театърът в детската градина, който радва децата и ти образова, поне веднъж на два-три месеца. Ами колко книжки сте им купили в последно време на вашите сладуранчовци, знаете ли изобщо цените даже на тези - за рисуване. В тоя живот, всичко се плаща - и цигарите, и кафето, защо да не се плаща и театърът, и детските играчки, и английският, и снимките с Дядо Коледа. Ако не искате, просто не пращайте децата си в деня на празненствата, така със сигурност ще икономисате, но пък ще ви се развали удобството - ще трябва да си гледате отрочето през целия ден, вместо да шмиткате тук там с дружки по кафета. И претанете да плювате учителите, които се грижат целодневно детето ви да е щастливо, нахранено, научено и т.н. Тези хора са герои, при положение че са принудени да гледат по 30-35 деца заради стандарти на директори и бюджети. Въпреки това, те се грижат за децата и ги обичат, и им помагат да разбират, и им разказват приказки. Вие, колко приказки знаете, не тези от кафенетата, а детски.А разказвате ли ги?! Навярно не, защото ако купувахте книжки, щяхте да знаете, че цените им никак не са малки и какво да се прави, понякога и родители като вас, вместо за фантасмагории, трябва да се бръкнат и за книжки, с които учителката да занимава децата. Страшно и безочливо е някаква си величка Стойчева, която няма и час прекаран като учител в детска градина да се прави на великия ревизъор...Първо да изкара ден макар и в някоя забавачница, пък после да съди учителите... И още, не разбирам - Тя, като защитник на учителите ли се явява, или на родителите?! До колкото знам е сложена там да защитава интересите и на учителите, но не съм чул да се е прославила в тази си област. От върха е лесно да се критикува. Моля власт имащите да защитят веднъж и учителското съсловие. Защото, на следващите избори то може да е булшинство.
Гергана Христова, 13.12.2013


Уважаема г-жо Христова,
Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация кметът на общината и общинската администрация, която подпомага неговата дейност са длъжни да защитават интересите на гражданите на цялата община, независимо дали са учители или родители.
Като подминавам обидите по мой адрес, искам да уверя всички, които ползват сайта на общината, че никой служител, в това число и аз, не си позволява да защитава едни граждани за сметка на други.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Бях задал въпрос за духовата музика в Асеновград. Не съм доволен от формалния отговор. Аз искам да знам защо няма, а не дали "се е получило", или "не".
Христо Чипев, 11.12.2013


Уважаеми г-н Чипев,
За да се създаде духов оркестър в Асеновград е необходимо да има обществен интерес, професионалисти в тази област и сериозен финансов ресурс.
Община Асеновград би подкрепила подобна инициатива, но за сега тя не може да създаде и финансира общински духов оркестър.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Здравейте!Аз нямам въпрос към вас,но искам да изкажа мнение.В нашия град са най-мрънкащите родители на които децата им посещават детски градини.Никои не си задава въпроса как за около 2 лв. на ден се гледа дете,храни се ,учи се и т. н.Средствата,които осигурява общината не стигали,как да стигат скъпи родители като не си плащате данъците,а все мрънкате за градини,ясли,детски площадки.От къде да се вземат тези средства според вас?Не мислите ли,че тези средства пак ще се вземат от вас.Направихте голям проблем,че някои родители желаят децата им да посещават по приветливи градини,никой не ви задължава да давате пари,след ката не желаете.Тези средства се събират от родителите на добра воля.
Валентина Борнарова, 14.12.2013


Уважаема г-жо Борнарова,
Споделям Вашето мнение, че родителите трябва да знаят какви финансови средства предоставя общината на всяка детска градина и за какво магат да се използват според нормативните документи. В тази връзка искам да Ви съобщя, че през 2014 г. с публикуването на новия бюджет /в сайта на общината/ на всяка детска градина за 2014 г. , ще получите пълна информация за това, какви разходи включват и какви не включват бюджетите на детските заведения в община Асеновград .
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Г-жо Стойчева,това не е по желание на родителите,а по желание на учителите.Ако някой родител реши да даде нещо за детската градина,то това е индивидуално,а не групово решение.Кой реши в детска градина Слънце да се събират по 7 лв.за Коледа?Може би родители като мен,които не работят и се чудят как да купят подарък на детето си,как да дадат 7 лв.за Коледа и как да си платят таксата.
С.М., 16.12.2013


Уважаема /и/ С.М.,
Напълно споделям Вашето мнение, че закупуване на подарък на Вашето дете, е Ваше лично решение.
Бих Ви помолила да поставите този въпрос на родителска среща или на директора на детското заведение, което посещава Вашето дете.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Кой ще направи забележка на директора на тютюневото и учителките ,които разкарва по домовете ни в Тополово,за да запишем децата си в нейното училище?Всяка вечер ни притесняват и искат да им даваме телефони и документите за завършен седми клас...
Мехмедов, 16.12.2013


Уважаеми г-н Мехмедов,
Професионална гимназия "Св.Димитрий Солунски", т. нар. тютюнево училище е едно от четирите държавни училища на територията на община Асеновград. Останалите 13 училища са общински.
Нямаме законова възможност да забраним агитацията за набиране на ученици на това училищно ръководство. Независимо от това ще им изпратим писмо с Вашето критично отношение за тяхната дейност.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Защо в ЦДГ Вапцаров директорката не ни взема детето ,защото сме роми?Всички роми ни праща по други градини да си ги записваме децата.
Шенков, 18.12.2013


Уважаема г-н Шенков,
Разлика между роми и други в детските градини не се прави. Местата бързо се запълват и вероятно когато сте пожелали да запишете детето в ЦДГ "Н.Вапцаров" местата са били вече заети. Разговаряйте с директора и подайте по-рано документи за следващата година.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.12.2013


Прочетох за детските градини и аз реших да споделя,че в детска градина "СЛЪНЦЕ" също събират пари за пердета,за килими и за не знам още какво с оправданието,че средствата,осигурени от общината не стигат.
С.М., 04.12.2013


Уважаема С.М.,
Разговарях с директора на ЦДГ "Слънце" и се оказа, че родителсият актив на две от групите са взели решение за закупуване на пердета и килими. Събирането на средтва било по желание на родителите и не е задължително.
Община Асеновград е осигурила всички необходими средства за нормална работа на детските градини. Не е необходимо да се събират пари.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 09.12.2013


Страница: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм