Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 

Вашите въпроси

Искам да питам разрешено ли е в детските градини( става въпрос за новата градина на кв,Запад- Зорница) ,да се говори на турски език?Нашите деца вече са 3-та група и не разбират ,а и не трябва ,този език на учителката им..Надяваме се на забележка от ръководството ,,Благодаря ви
Атанасова, 23.06.2014


Уважаема госпожо Атанасова,
Ше запозная директора на ОДЗ "Зорница" с проблема, който посочвате.
За нередности в детските заведения разговаряйте с директорите им. Така ще бъде ясно за кой учител става въпрос и проблемите ще се решат далеч по-бързо.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 25.06.2014


Събират ли се помощи за наводненията в североизточна България и къде,евентуално телефонен номер.
Костадинка Хаджииванова, 23.06.2014


Уважаема госпожо Хаджииванова,
Помощи за пострадалите от наводненията се събират в Гр. библиотека "П.Хилендарски" в Асеновград.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 25.06.2014


Здравейте!..Дано някой да обърне внимание на това,за което Ви сигнализирам!..Защото става дума за живота и здравето на децата ни!!!..Наркотиците!..Някой трябва да вземе мерки най-после и нека не чакаме тези мерки да дойдат отгоре!..Защото се закъснява,а децата все повече се "друсат"/извинявам се за думата/!..Във и около училищата/Цветните,"Кирил и Методий" и останалите/ масово се пуши марихуана,а на никой в община Асеновград не му пука!..Моля да обърнете внимание на този проблем и да вземете необходимите мерки,включително да се ангажира и полицията,както и останалите институции за борба с наркотиците!..Благодаря!...
Г-н Иван Георгиев, 11.06.2014


Уважаеми господин Георгиев,
Ако имате сигурна информация, че около училищата в Асеновград се разпространяват и използват наркотици е редно да подадете сигнал в полицията.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.06.2014


Ние сме семейство роми от махалата ,искаме двете деца да се запишат в детска градина Вапцаров ,когато отидем там все ни връщат ,директорката не искала роми в градината.Как може такова неща?
Шенков, 11.06.2014


Уважаеми господин Шенков,
Документи за постъпване в детска градина се подават в началото на календарната година. Ако не сте подали документи, няма как да бъдат записани децата Ви в детска градина. В ЦДГ "Н.Вапцаров" има деца от ромски произход и няма проблем да бъдат приети и Вашите деца, стига да има места.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.06.2014


Откога ще започне да функционира общностния център в град Асеновград?
Колко и какъв персонал ще обслужва този център?
Марияна Стойчева, 18.06.2014


Уважаема госпожо Стойчева,
Общностният център би трябвало да заработи от 01.07 2014 г.
Следете в сайта на община Асеновград за обявени работни места.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 19.06.2014


Живея на Баделема и имам питане/а то не е само мое,а и на живущите от жил.кооперации с номера 11,12,13 и т.н.до17.От 35г. на териториите,в който се намират гореизброените кооперации не се почистват тротоарите и улиците.Наскоро дойдоха и косачи,които се "въртяха"около 1седмица да косят тревите около междублоковото пространство,но до блоковете,които изброих за поредна година ПАК НЕ СЕ ОКОСИ.Газим треви,които са над 1м.височина,а от нас нагоре има и новодомци с малки деца,които газят тревата и е пълно с кърлежи.Плащаме данъци,а живеем като че ли сме в12век.Докога?Ако не вземете отношение ще алармираме институции от по-горни инстанции.Надяваме се на отговор,защото всяка година пишем и нищо...Като си пееш Пенке ле,кой ли те СЛУША?
Мария Иванова Асеновград, 17.06.2014


Уважаема г-жо Иванова,
На 04.06.2014 г. са обработени зелените площи, междублокови пространства в кв.Баделема от фирма "Екосан" ООД. При дезакаризацията е присъствал служител от общинска администрация.
В кв.Баделема част от зелените площи са окосени,но има още за довършване. Възложено е на фирмата изпълнител за изпълнение.
Мелят Алимолла, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 18.06.2014


ЗДРАВЕЙТЕ
живея в кв Запад и имам от няколко дни наблюдение върху площадката до Клуба в квартала, става дума за чешмичката, около която се събират всички деца-тече страшно много около нея се е образувала огромна локва по-скоро жабуняк, от който се развъждат комари,мухи оси и всякакви твари, също оттам идва и зараза която може да е много опасна за здравето на всички деца в квартала Разбарах че тази чешмичка се стопанисва от Общината, а не от В и К дружеството в града
Моля Ви в най-кратки срокове да предприемете мерки за отстраняването на този проблем
Моля изпратете компетентни хора на място, които да преценят как да се овладее ситуацията, защото не е нужно да стане страхотен проблем и чак тогава някой да предприеме мерки Смятам че нашата Община уважава гражданите и ще чуе гласа им

Благодаря ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

ЕТО И МОЙ ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА 0889522967
ТАТЯНА ИЧКОВА, 10.06.2014


Уважаема г-жо Ичкова,
Сигнала Вие е предаден на "В и К" - Асеновград и е отстранен от тяхна страна.
Мелят Алимолла, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 18.06.2014


За пореден път пиша за бездомните кучета по ж.к.Запад.Около 6-7 са вече.Видяхме кола,която минаваше,но за отрицателно време беше достигнала до другия край на града.През прозореца на буса ли само оглежат за кучета (доколкото видях),не е ли редно да обикалят и по задни улици не само по главните? Моля сигнализирайте кудето е нужно ,кучетата постоянно лаят срещу хората.
Иванова, 10.06.2014


На 29.05.2014 год. е извършен улов на безстопанствените кучета в кв.Запад, от ОП "Зооветеринарен комплекс-Пловдив". При улова присъстваха и служители на общинска адмиситрация.
Мелят Алимолла, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 18.06.2014


В кв.Д.Воден парапетите на дерето,особено в горната част,са силно ръждясали,особено парапета на горния мост,откъм гората,като лисици са.И други неща по центъра има за оправяне,без да изискват особени средства,мисля,че хора от временната заетост или други трудови резерви,без особена квалификация могат да решат въпроса.Да се поразмърда г-жа кметицата!Няколко кутии боя,всеки може да боядиса!
Иван Ивани4, 27.05.2014


В кв.Долни Воден бяха пренасочени работници от програма "Временна заетост". Всички парапети по мостовета са грундирани.
Мелят Алимолла, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 18.06.2014


Асеновград как се нарича през вековете
Георги, 28.05.2014


Уважаеми Георги,
Първият писмен документ, в който срещаме старото име на Асеновград и близките селища около него, е устава на Григорий Бакуриани от 1083 г., даден на построения от него Бачковски манастир. Бакуриани, грузинец по произход и висш византийски военоночалник, е приближен на имп. Алексий І Комнин. Той дарява своя любимец с големи имения във Филипополската тема /Пловдивска област/. Част от тези имения, изброени в устава му, Бакуриани от своя страна дарява на създадения от него манастир, посветен по стара грузинска традиция на „Св.Богородица”. Имотите, посочени в устава, дават ценни сведения за селищната мрежа в района и преобладаващия славянски характер на наименованията им. Първото споменато дарение е укрепеното селище Петрич, заедно с неговите поля и имоти. Това е днешната Асенова крепост и селището разположено под нея. Петрич на гръцки означава камък, което в преносен смисъл може да се преведе като твърдина, непревземаема крепост, поради непристъпната скала, на която е разположено. Следващия дарен имот е споменат като голямото село Стенимахос с построените от него тук две крепости и метох към манастира. Стенимахос е най-старото засвидетелствано в писмен извор име на Асеновград. Още през средновековието старобългарския книжовник Константин Костенечки прави едно напълно обосновано и приемливо тълкование на това име. Според него Стенимахос е сложносъставна гръцка дума, която се състои от словосъчетанието “стени” и “махос”, като стени означава тясно място, теснина, а махос – борба, бой, война. Така в превод на български би звучало буквално като Теснобранство. Той смята, че името идва от непрестанната борба между водите на буйната някога река със скалите в тесния пролом, преди да се разлее широко в равнината. Има и други тълкувания, едни по-приемливи, други съвсем легендарни.
Нови сведения за историята на Асеновград черпим от Никита Хониат - личен хронист на византийски император Алексий ІІІ Ангел /1195 – 1203г./. Те са свързани с последните години от живота на българския болярин Иванко. След убийството на цар Асен Иванко не се задържал на престола и е принуден да бяга във Византия. Приет с големи почести от Алексий ІІІ, той е назначен за управител на Пловдивската област, като било преценено, че като българин най-добре ще се справи с непокорните си сънародници. В Пловдив жадния за власт болярин бързо се ориентира в ситуацията, обгражда се със свои хора, набира войска само от българи и почувствал се достатъчно силен, се обявява за самостоятелен владетел, като даже приема титлата василевс. Укрепил се в Родопите той разбива две изпратени срещу него византийски армии. Начело на третата застава сам Алексий ІІІ. Според хрониста, императора превзема укрепения Станимака и поробил всички българи в него, но Иванко въпреки сведенията не бил тук. Тогава Алексий ІІІ си послужил с измама. С клетви и обещания успял да притъпи бдителността на болярина. Той се отзовал на императорската покана за преговори в Станимака и тук въпреки дадените обещания бил окован във вериги и вероятно убит, защото името му не се споменава никога и никъде повече.

Повече информация може да получите от този сайт в рубриката "Добре дошли в Асеновград".
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 10.06.2014


Страница: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм