Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 

Вашите въпроси

здравейте интересувам се блок 106 жк.запад одобрен за саниране
г-н Иванов, 12.03.2018


Уважаеми г-н Иванов,
За блок 106 в кв. „Запад” е регистрирано сдружение на собственици. От общината е издадено Удостоверение за регистрация № 73 от 11.12.2016г. В последствие за сградата не са подадени документи за кандидатстване по програмата- втори етап от процеса за участие. След като не са подадени документи, няма как сградата да е одобрена и да участва в програмата.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 19.03.2018


има ли информация кои блокове през тази година ще бъдат/ или чакащи/ за санирани.Интерисувам се специално за блок "Чая" ул."Ал.Стамболийски "№9 Благодаря за информацията.
Атанас Костадинов, 03.03.2018


Уважаеми г-н Костадинов,
Документите за кандидатстване по програмата на блок „Чая” ул. „Ал. Стамболийски” № 9 са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. През тази година няма ново финансиране по програмата. Ако в бъдеше бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 28 сгради с осигурено финансиране /подали документи за кандидатстване през 2015 г./ и 53 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата /подали документи през 2016 и 2017 г./. Двадесет и две от сградите с осигурено финансиране са изцяло завършени и обновени, а последната група от 6 сгради- ж.к. Запад бл. 107; ж.к. Запад бл. 102, ж.к. Запад бл. 3/5, ж.к. Изток бл. 3, ж.к. Запад, бл. 4/8, ж.к. Изток, бл. 6, ще бъдат завършени през тази година. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата т.е. за нея към момента няма осигурено финансиране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 16.03.2018


Здравейте, кога ще заработи репатриращият паяк в община Асеновград.Няколко дни пред гаража ми имаше неправилно паркиран автомобил.Звънях три поредни дни на тел. 112 от там изпращаха патрул които съставяше фиш на стойност 15лв и с това казваха че правомощията им се изчерпват.
Радослав Филипов, 02.03.2018


Уважаеми г-н Филипов,
В изпълнение на разпоредбите на „Наредба за организация и контрол при пракиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозните средства и гражданите на територията на гр. Асеновград”, Дейност „Инпекторат, паркинги и гаражи” предприе правни действия за получаване на лиценз за обществен превоз на товари, чрез рептратиращ автомобил.
В хода на административната процедура, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” гр. София ни уведоми, че разпоредбите на Закона за автомобилните превози не позволяват да бъде издаден лиценз за извършване на обществен превоз на товари на Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи”.
Предприети са необходимите правни действия, въз основа на който ще бъде пуснат в експлоатация репатриращ автомобил за принудително преместване на неправилно паркираните автомобили в гр. Асеновград.
Пламен Панайотов, дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", 13.03.2018


Здравейте относно подадения сигнал от мен,от мое име,както и от името на живущите в блок " Асенова крепост"на ул."Книжна Фабрика"-15 за изоставените и безстопанствени автомобили на паркинга и около блока,се постарах да запиша номерата и марките на част от тези автомобили.РВ8085ХН-червен Форд фиеста;РВ7156АХ синя Тойота Корола;РВ4518КМ-сив Фият Пунто;РВ6033ВА-син Форд транзит,той е срещу заведението "Аз и ти",а първите 3 са на самия паркинг ,някои от тези коли не се стопанисват повече от 10 години.Заемат места за паркиране и създават преки и косвени опасности за жижущите.Нямат застраховка, преглед,в тях има плесени мухал лятото се развъждат животинки и дори змий.В едната кола са започнали да излизат храсти и са вкоренени, може да се достигне до изливането на течности от тези автомобили.Понеже предния път ми отговори господин Пламен Панайотов от дейност Паркинги и гаражи,сега се обръщаме към него и МОЛИМ за помощ.Иакам да питам Общината имали инструменти с които да разреши проблема и какъв е срокът в който ще се премахнат проблемните автомобили.Предварително благодаря.
Иван Иванов, 06.03.2018


УВАЖАЕМИ Г-Н ИВАНОВ,
Във връзка с Ваш сигнал от 06.03.2018 год. относно наличието на изоставени 4 (четири) автомобила на ул. ”Книжна Фабрика” № 15 и срещу заведение ”Аз и ти” в кв. ”Запад", гр. Асеновград, Ви уведомяваме, че:
 Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи” извърши проверка, при която на паркинга пред блока на ул. ”Книжна Фабрика” № 15 се установиха посочените от Вас автомобили отговарящи на критериите „излязло от употреба моторно превозно средство” по смисъла на „Наредбата за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на Община Асеновград”, а именно:
- лек автомобил марка „Форд”, модел „Фиеста”, с рег. № РВ 8085 ХН;
- лек автомобил марка „Тойота”, модел „Корола”, с рег. № РВ 7156 АХ;
- лек автомобил марка „Фиат”, модел „Пунто”, с рег. № РВ4518КМ;
• Пред блока на ул. „Стоян Джансъзов” № 7 се констатира наличието на други излезли от употреба моторни превозни средства
- микробус марка „Форд”, модел „Транзит”, с рег. № РВ 6033 ВА;
- лекотоварен автомобил марка „Мицубиши”, с рег. № РВ3246 ВН;
- микробус марка „Ивеко” с рег. № РВ 0684 МС;
- лек автомобил „Сеат” – без регистрация;
 На моторните превозни средства е поставено писмено предизвестие за освобождаване на заеманата площ върху терени държавна или общинска собственост на основание чл. 7, ал. 1 от „Наредба за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозни средства и граждани на територията на град Асеновград” с предупреждение за прилагане на принудителни административни мерки.
Пламен Панайотов, дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", 13.03.2018


Здравейте,интересува ме блок 8 ж.к.Изток дали е одобрен по програмата за безплатно саниране?
Атанас Атанасов, 13.02.2018


Уважаеми г-н Атанасов,
За сграда ж.к. „Изток” блок 8 не са подавани документи за кандидатстване по програмата за саниране и съответно няма как тя да бъде одобрена.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 02.03.2018


Здравейте, искам да попитам блок 110 ул.Лозница кв. Запад дали е одобрен за саниране,тъй като сме подали документи?
Антония Николова, 20.02.2018


Уважаема г-жа Николова,
Документите за кандидатстване по програмата на блок 110 в кв. „Запад” са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В момента няма ново финансиране по програмата. Ако бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 28 сгради с осигурено финансиране /подали документи за кандидатстване през 2015г./ и 53 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата /подали документи през 2016 и 2017г./. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата т.е. за нея към момента няма осигурено финансиране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 02.03.2018


Здравейте бях поставил въпроса за изоставените автомобили по улиците и паркингите в кв.Запад.В предишното питане бях дал и някои места,ако има нужда ще ви ги кажа.Интересува ме,а и не само мен говоря от името на много хора какви мерки ще предприеме общината
Иван Иванов, 05.02.2018


УВАЖАЕМИ Г-Н ИВАНОВ,
Във връзка с Ваш сигнал от 19.01.2018 год. относно наличието на изоставени 4 (четири) автомобила в близост до кафене „Каризма”, пред блок 102 кв. ”Запад", в гр. Асеновград, Ви уведомяваме, че :
 Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи” извърши проверка при която на ул. ”Стоян Джамсъзов” са установени 4 - четири автомобила отговарящи на критериите „излязло от употреба моторно превозно средство” по смисъла на „Наредбата за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на Община Асеновград”, а именно:
- лек автомобил марка „Пежо” с рег. № РВ 7236 МС;
- микробус марка „Ивеко” с рег. № РВ 0684 МС;
- Каравана с № 31-33 WR;
- Лек автомобил „Сеат” – без регистрация;
 На собствениците на тези автомобили е връчено писмено предизвестие за освобождаване на заеманата площ върху терени държавна или общинска на основание чл. 7, ал. 1 от „Наредба за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозни средства и граждани на територията на град Асеновград” и предупреждение за прилагане на принудителни административни мерки.
Пламен Панайотов, дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", 12.02.2018


Питането ми отново е за ул.Богомилска и е отново относно неспазване на "синя зона".Улицата ежедневно се заема от автомобилите на служители на EVN,което могат да потвърдят служители от "паркинги и гаражи". Преди няколко дни за пръв път от две години те проведоха акция и поставиха скоби на повече от десет автомобила, но които скоби премахнаха към 16.00 часа,защото работното им време приключи.Тези служители пред мен провериха дали има платени абонаментни, като се оказа,че няма такива,така че не е нужно да лъжете както предния път.Този път,живущите сме взели решение,ако не вземете радикално отношение,да сезираме Прокуратурата,за неизпълнение на служебно задължение и ще повикаме различни медии.На този етап, никой от живущите няма да плаща годишен абонамент, защото той не ни дава никакво предимство за паркиране.Свършете си работата и тогава изискване от другите.Данотози въпрос бъде публикуван, защото ако не отговорите и непредприемете действия в най кратък срок,ще сезираме посочените по-скоро органи. Надявам се,че няма да се стига до тези мерки.
Димитров, 24.01.2018


УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Във връзка с Ваш въпрос относно неспазване режима на ползване на „зона за платено паркиране”, находяща се на ул. ”Богомилска” в гр. Асеновград, Ви уведомяваме :
 Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи” не ограничава достъпа на автомобили, които желаят да ползват режим на платено паркиране в „паркингите публична общинска собственост” и „зоните за платено паркиране”, определени в Приложение № 1 и № 2 от Наредба за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозни средства и граждани на територията на град Асеновград.
 При изпълнение на функционалните си задължения Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи” се ръководи единствено от законовите актове и подзаконовите нормативни документи регламентиращи дейността, като в конкретния случай това са Наредба за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозни средства и граждани на територията на град Асеновград и Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на права и услуги на територията на Община Асеновград, където са посочени редът и условията за паркиране на автомобилите, прилаганите принудителни административни мерки и цените на предоставяните услуги.
Пламен Панайотов, дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", 29.01.2018


Може ли обсъждането на проекта да бюджета на община Асеновград да се провежда по отделни населени места, а не само в град Асеновград, така повече хора ще са съпричастни с съдбата на общината.
иван димитров, 06.01.2018


Уважаеми господин Димитров,
Съгласно чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси, кметът на Общината предоставя проекта на бюджет за публично обсъждане от местната общност, най-малко 7 дни преди оповестената дата за публичното обсъждане.Становища и предложения по проекта за общинския бюджет могат да се предоставят в деловодството на Общината не по-късно от два дни преди провеждането на публичното обсъждане. За тези предложения и за предложенията, направени по време на публичното обсъждане, се съставя протокол, който е неразделна част от проекта за общинския бюджет при разглеждането му на заседание на общинския съвет.
Мария Палатева, _Дирекция "Финанси", 29.01.2018


ЗДРАВЕЙТЕ,
МАЛКО СЕ ОБЪРКАХ В САЙТА ВИ. ИНТЕРЕСУВА МЕ КАКВА Е СТОЙНОСТТА НА ПАТЕНТНИЯ ДАНЪК ЗА КВ.М. НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА АСЕНОВГРАД ЗА 2018Г
ПЕТЯ НИКОЛОВА, 12.01.2018


Уважаема госпожо Николова,
Размера на патентния данък за 2018 г. за търговия на дребно до 100 кв.м. нетна търговска площ на обекта - данъкът се определя за 1 кв.м. според местонахождението на обекта:
1-ва зона, Асеновград - 12 лв.
2-ра зона, Нареченски бани и Тополово - 8 лв.
3-та зона, всички останали населени места - 4 лв.
Размера на патентния данък за видовете патентни дейности, е определен с Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Асеновград.
Нели Ангелова, _Дирекция "Финанси", 26.01.2018


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм