Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 

Вашите въпроси

Здравейте!
Интересуваме има ли социална кухня към община Асеновград и могат ли към нея да бъдат записани възрастни хора от с. Болярци. Какви са условията, какви документи следва да се приготвят за да може да се кандидатства?
Благодаря за поясненията предварително!
Пожелавам хубав и спокоет ден!
Величка Томова, 19.10.2016


Уважаема госпожо Томова,
В Асеновград има обществена трапезария, която ще работи до 30.04.2017 г. Могат да се записват само хора от община Асеновград.
Село Болярци е в община Садово. Проверете в община Садово дали има разкрита обществена трапезария и кандидатствайте там.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.10.2016


кой осъществява контрол при продажбата на заледени сокове,чипсове,сладоледи на учениците ,които се продават от поставения бял павилион срещу входа на училище петко каравелов...там се продават доста забранени храни ,а павилионът функционира..
Кацарова, 28.09.2016


Уважаема госпожо Кацарова,
Павилионът не е на училището, а търговските обекти, които не са на територия на училище или ДГ нямат ограничение в асортимента от храни, които предлагат.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.10.2016


прието ли едетето ми елеонора йорданова атанасова в детска градина за предучилищно обучение
йорданка пенева атанасова, 21.09.2016


Уважаема госпожо Атанасова,
Това може да проверите в детската градина или училището, в която/което сте подали документи за постъпване на детето.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.10.2016


Бих желала да попитам има ли Общинска наредба, която да регламентира отглеждането на животни в домовете и по-точно пребиваването им в общите дворни части? Желая да подам оплакване за отглеждане на куче и също така бих желала да получа информация къде точно в общината да го направя. Моля, за малко разяснения в тази насока. Благодаря !
Петкова, 13.09.2016


Уважаема госпожо Петкова,
Необходимо е да напишете молба-жалба до Кмета на Община Асеновград, която да подадете в Информационния център - деловодство на Община Асеновград.
Мелят Алимолла, _Дирекция "СБСК и Екология", 17.10.2016


Живея в блок 5/5, в събота дойдоха от фирмата да мерят. Оказа се че е същата фирма която е на блок 3/8.Като им казахме че искаме да ни остъклят терасите те казаха че не знаят проекта.Искам да попитам кои изготвя проекта и къде може да го видим и след като няма да ни сменят дограмата може ли да ни остъклят терасите .Питам вас тъй като те не ни отговориха на нито един въпрос.
Христова, 03.10.2016


Уважаема г-жо Христова,

Фирмата изпълнител на сградата с адрес кв. Запад ул. „Лозница” № 6 бл. 5/5 е „Вера Строй” ЕООД, а фирмата изпълнител на сградата с адрес кв. Запад ул. „Хаджи Димитър Стоилов” № 2 бл. 3/8 е „КСМ Строй” ООД, така, че това са две различни фирми.
Относно подмяната на дограми, в правилата на програмата е посочено, всяка дървена, метална или стара алуминиева дограма се подменя с нова PVC дограма. Ако тераса е остъклена с дървена, метална или алуминиева дограма то тя също се подменя с нова PVC дограма. По този начин терасата се явява външна фасада при, което дограмата вътре зад остъклената тераса не подлежи на подмяна. По изключение и по преценка на проектанта, ако болшинството от терасите на дадена фасада са остъклени, и между тях има неостъклена тераса, проектанта може да предложи за уеднаквяване на съответната фасада, дадена тераса да се остъкли. Това става само по предложение на проектанта и с изричното съгласие на собственика на апартамента.
Ако съществуващата дограмата на апартамент или тераса е PVC то тя не подлежи на подмяна по програмата.
Проекта за дадена сграда се изготвя от фирмата изпълнител. Фирмата изготвя Технически проект, който представя в общината. Отговорният служител от общината по конкретния договор се запознава с проекта след, което го предоставя на избраното от сдружението на собствениците лице /което в повечето случаи е Управителя на сдружението/. Той запознава собствениците на сградата с проекта. При необходимост от корекции и допълнения в проекта Управителя информира служителят на общината за желаните промени.
Конкретно за бл.5/5 фирмата изпълнител изготвя в момента проекта. След като той бъде внесен в общината отговорното лице по договора ще се свърже с Управителя на Вашето сдружение за да го предаде за обсъждане и коментари от Ваша страна.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 10.10.2016


изпълнението на проекта по енергийна ефективност започва след връчването на писмо ли?
гергана огнянова, 28.09.2016


Уважаема г-жо Огнянова,

Фирмата изпълнител изготвя Технически проект, който представя в общината. Отговорният служител от общината се запознава с проекта след, което го предоставя на избраното от сдружението на собствениците лице /което в повечето случаи е Управителя на сдружението/. Той запознава собствениците на сградата с проекта. При необходимост от корекции и допълнения в проекта информира служителят на общината за желаните промени.
След окончателното одобрение на проекта от общината и лицето избрано от сдружението, той се внася за извършване на оценка за съответствие. Следваща стъпка е издаване на Разрешение за строеж, след влизането в сила, на което строително монтажните работи могат да започнат.
Строително монтажните работи стартират с подписване на Протокол № 2 за откриване на строителната площадка. Протокола се подписва от представител на общината, лицето на сдружението на собствениците и строителния надзор на обекта.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 10.10.2016


Кой контролира работното време в детска Ясла номер 1?Днес следобед служителките там бяха приготвили пижамите на децата за да си ги вземем като за последен работен ден на седмицата.На въпроса ми утре 10.09.2016г. не е ли работен ден, отговориха ,че останалите родители нямало да си водят децата и ако толкова настоявам утре детето ми да посещава яслата трябва да си го взема до обяд. Същия проблем имаше и съботата когато се отработваха великденските празници, като в случая още в петък на обед бяхме привикани със съобщение по телефона ,че децата в цялата група са с висока температура. Педиатъра констатира,че детето не само че няма температура но и е съвсем здраво за което има медицинска бележка. Интересува ме кой контролира Яслите за подобни случаи, и за спазването на работното време?Защото родителите редовно са принуждавани да си взимат децата още на обяд, с обаждания по телефон.На практика вместо да са в помощ на родители които работят яслите явно само генерират работни места и заплати, а се налага да си водим децата с нас на работа.
Радослава Неделчева-Панайоту, 09.09.2016


Уважаеми г-жо Неделчева-Панайоту,
Работното време на служителите в Ясла № 1 се контролира от нейния управител.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Защо учениците от гимназията княз Борис пушат заедно с учителя по география?Това ли е възпитанието ,което децата ни получават в училище?
Аспарухов, 06.04.2016


Уважаеми г-н Аспарухов,
Общинска администрация няма задължение да следи с кого учениците си пушат цигарите, нито да санкционира учители.
Редно е този въпрос да зададете на директора на училището и на учителя по география, за да се предприемат адекватни мерки.
Ако правилно адресирате сигналите, които подавате, проблемите ще се решат значително по-бързо и по-лесно.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Здравейте,имам въпрос за общинските жилища.Изкарах си всички документи,но трябва ли и бащата на детето ми да представи същите документи(нямаме брак,но живеем заедно)?Благодаря.
Христова, 12.08.2016


Уважаема г-жо Христова!
Ако желаете в общинското жилище да живеете с човека, който е баща на детето Ви е необходимо да представите и неговите документи, независимо че нямате сключен граждански брак.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Здравейте.Интересува ме кога започва приема на деца в Детските ясли
А.Н, 01.09.2016


Уважаеми/а АН!
Съгласно Чл. 19. от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и училища на територията на община Асеновград. Срокът за подаване на заявление за прием на деца, за съответната възрастова група в годината на приема, е в периода от 15 януари до 30 април на съответната календарна година.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм