Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 

Вашите въпроси

Здравейте,
Живея в блок на ул. Иларион Макариополски №1 вх.А. Бих искала да попитам какви са стъпките за кандидатстване за саниране на блока.
Благодаря
Спаска Стоева, 11.11.2016


Уважаема г-жа Стоева,
За да е допустима по програмата, сградата в която живеете трябва да се състои от минимум шест броя обекти с жилищно предназначение. Срок за подаване на документи няма. Кандидатстването става на два етапа. Първо се създава сдружение на собствениците, което се регистрира в общината, след което се подава пакет от документи за кандидатстване по програмата. Всички формулярите необходими за създаване на сдружение и кандидатстване по програмата, може да изтеглите от главната страница на сайта на общината www.assenovgrad.com- Раздел „Актуално”.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 25.11.2016


Има ли възможност блок Явор на ул.Ст.Джамсъзов 2 състоящ се от 2-ва входа по 15 апартамента да бъде саниран и каква е процедурата и необходимите документи за това.
Зоя Икономова, 19.11.2016


Уважаема г-жо Икономова,
За да е допустима по програмата, сградата в която живеете трябва да се състои от минимум шест броя обекти с жилищно предназначение. Срок за подаване на документи няма. Кандидатстването става на два етапа. Първо се създава сдружение на собствениците, което се регистрира в общината, след което се подава пакет от документи за кандидатстване по програмата. Всички формулярите необходими за създаване на сдружение и кандидатстване по програмата, може да изтеглите от главната страница на сайта на общината www.assenovgrad.com- Раздел „Актуално”.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 25.11.2016


Здравейте, вчера по радио фокус съобщиха, че санирането се преустановява, по-скоро подаването на документи за нови блокове които още не са започнати, но са в списъка за саниране. Искам да знам дали това е така защото започнахме да събираме документи за блока на бул.България 27?
Наталия Воденичарова, 22.11.2016


Уважаема г-жа Воденичарова,
Програмата за саниране не е преустановена. В близките дни се очаква решение на въпроса ще продължи ли да се финансира програмата и през следващата година. Ако в държавния бюджет за 2017г. се гласуват нови средства, програмата ще продължи и ще започне подписване на договори с чакащите по реда на подаване на документи сдружения до изчерпване на заложения лимит. Ако не бъдат гласувани нови средства с наличния лимит по програмата ще се завършат сградите, които имат подписани договори за целево финансиране т.е с осигурено финансиране, а останалите сгради ще останат в процес на изчакване отпускането на средства в бъдеше.
Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 65 регистрирани сдружения, 28 сгради с осигурено финансиране и 23 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата.
За повече информация стая 412 в сградата на общината.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 25.11.2016


Вече втори месец откакто мина фирмата в блок 5/5.Кога ще е готов проекта и ще ни бъде ли саниран блока.
Христова, 22.11.2016


Уважаема г-жа Христова,
За сградата с адрес кв. Запад ул. „Лозница” № 6 бл. 5/5 на фирмата изпълнител е възложено да изготви работен проект. Фирмата все още не е представила готов проект за разглеждане в Общината и Вашето сдружение на собственици. След, като бъде представен проект, който бъде одобрен от двете страни и получи оценка за съответствие, ще се премине към издаване на Разрешение за строеж след, което строително монтажните работи ще могат да започнат.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 25.11.2016


Кога ще започне санирането на блок 3/8 в кв.Запад и дали изобщо ще има саниране на блока ни.Зимата предстои а ремонтните дейности не са започнали стои си само скелето от единия край.Моля дайте ни малко повече информация дали тази година ще започне санирането или изобщо да не се надяваме.Благодаря ви предварително за отговора.
Меселов, 15.10.2016


Уважаеми г-н Маселов,

Фирмата изпълнител е извършила подготвителни дейности преди стартиране на строително монтажните работи на сградата с адрес кв. Запад ул. „Хаджи Димитър Стоилов” № 2 бл. 3/8. Именно за това след приключването на тези подготвителни дейности е спряла работа. В момента текат процедури по издаване оценка на съответствието на проекта. Изпълнителят трябва да направи предписани корекции в проекта за да отговаря той на изискванията на програмата за саниране и ЗУТ. След окончателното одобрение на проекта и издаване оценка за съответствие ще може да бъде издадено Разрешение за строеж и строително монтажните работи в същинската си част да стартират.
Има вероятност, ако изпълнителят се забави с отстраняването на пропуските в проекта и от там настъпи забавяне в издаване на Оценката за съответствие и Разрешението за строеж, строително монтажните работи да започна на пролет, когато метеорологичните условия позволява да се извършва строителна дейност.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 27.10.2016


Живея в блок на улица Цар Иван-Асен 2 номер 112.Искам да знам има ли шанс да бъдем санирани и какво е необходимо,защото ниастина имаме нужда доста е зле положението!С уважение Христо!
Христо Разбаджиев, 16.10.2016


Уважаеми г-н Разбаджиев,

Сграда, която визирате е допустима за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. За да кандидатствате е необходимо първо да регистрирате сдружение на собствениците, след което да подадете набор от документи необходими за кандидатстване по програмата. Всички формуляри относно регистрацията на сдружение и кандидатстване по програмата може да намерите и изтеглите от главната страница на сайта на общината www.assenovgrad.com- Раздел „Актуално”. При необходимост от повече информация стая 412 в сградата на общината.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 27.10.2016


Имали възможност строителния надзор на бл. 109 кв. запад да се срещне с живущите от съответния блок след 18:00 часа заедно с представителя на фирмата изпълнител относно принципните изпълнения на проекта за "ЕНЕРГЙНА
ЕФЕКТИВНОСТ.
Цветан Илиев, 17.10.2016


Уважаеми г-н Илиев,

За организиране на среща между строителния надзор, фирмата изпълнител и собствениците обекти в бл. 109 кв. „Запад” може да се обърнете към избраният от Вас управител на сдружението. Той като Ваш представител има контактите за връзка с фирмите и може да организира подобна среща. Ако срещате затруднение за организирането на среща може да се обърнете за съдействие и към Община Асеновград, стая 412 или на телефон 0331/20304.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 27.10.2016


Здравейте живея в блок на бул.България 27 и разбирам, че той продължава да бъде в списъка за безплатно саниране. Въпросът ми е как можем отново да се включим, блокът в окаяно състояние не е останало място където да не тече когато вали от стени, комини и от пукнатини. Получих информация от моята съседка която движеше документите че цял вход от сдружението ни е отказал, но искам да поема нещата в мои ръце имам ли възможност все още да го направя и да бъдем включени за догодина?
Наталия Воденичарова, 24.10.2016


Уважаема г-жо Воденичарова,

Сграда, която цитирате е допустима са саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Програмата все още е отворена и няма краен срок за кандидатстване. За да кандидатствате е необходимо първо да регистрирате сдружение на собствениците, след което да подадете набор от документи необходими за кандидатстване по програмата. Всички формуляри относно регистрацията на сдружение и кандидатстване по програмата може да намерите и изтеглите от главната страница на сайта на общината www.assenovgrad.com- Раздел „Актуално”. При необходимост от повече информация стая 412 в сградата на общината.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 27.10.2016


Бихте ли ми казали, кога ще бъде саниран блок 102 в кв Запад ул Стоян Джамсъзов 11 Благодаря ви предварително
Николай Стоянов, 25.10.2016


Уважаеми г-н Стоянов,

Първият участник подал документи за участие в обществената поръчка за инженеринг на блок 102, ул. „Стоян Джамсъзов” №11 в кв. „Запад” беше отстранен поради това, че не е покрил изискванията заложени в процедурата. Поради това на 27.10.2016г. се обяви нова обществена поръчка за избор на изпълнители с обособени позиции в която фигурира отново и блок 102. Когато процедурата приключи, ако има избран изпълнител отговаряш на условията на поръчката, ще бъде сключен договор с него. Съгласно договора той ще трябва да изготви проект и в последствие да извърши строително монтажните работи. Технологичното време необходимо за провеждане на обществената поръчка и сключване на договор с изпълнител е около два месеца. Така, ако всичко върви безпроблемно в началото на 2017 година изпълнителя ще започне изготвянето на проекта. След неговото одобрен и издаване на Разрешение за строеж строителните монтажните работи ще могат да започнат. Старта на строителството може да се очаква рано на пролет, когато времето позволява да се извършват строителни дейности.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 27.10.2016


Здравейте,искам да попитам има ли развитие по санирането в кв Запад на блок 102 и бихте ли ми казали кога ще започне то Благодаря ви предварително
Николай, 15.10.2016


Уважаеми г-н Стоянов,

Първият участник подал документи за участие в обществената поръчка за инженеринг на блок 102, ул. „Стоян Джамсъзов” №11 в кв. „Запад” беше отстранен поради това, че не е покрил изискванията заложени в процедурата. Поради това на 27.10.2016г. се обяви нова обществена поръчка за избор на изпълнители с обособени позиции в която фигурира отново и блок 102. Когато процедурата приключи, ако има избран изпълнител отговаряш на условията на поръчката, ще бъде сключен договор с него. Съгласно договора той ще трябва да изготви проект и в последствие да извърши строително монтажните работи. Технологичното време необходимо за провеждане на обществената поръчка и сключване на договор с изпълнител е около два месеца. Така, ако всичко върви безпроблемно в началото на 2017 година изпълнителя ще започне изготвянето на проекта. След неговото одобрен и издаване на Разрешение за строеж строителните монтажните работи ще могат да започнат. Старта на строителството може да се очаква рано на пролет, когато времето позволява да се извършват строителни дейности.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 27.10.2016


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм