Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 

Вашите въпроси

прието ли едетето ми елеонора йорданова атанасова в детска градина за предучилищно обучение
йорданка пенева атанасова, 21.09.2016


Уважаема госпожо Атанасова,
Това може да проверите в детската градина или училището, в която/което сте подали документи за постъпване на детето.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 20.10.2016


Бих желала да попитам има ли Общинска наредба, която да регламентира отглеждането на животни в домовете и по-точно пребиваването им в общите дворни части? Желая да подам оплакване за отглеждане на куче и също така бих желала да получа информация къде точно в общината да го направя. Моля, за малко разяснения в тази насока. Благодаря !
Петкова, 13.09.2016


Уважаема госпожо Петкова,
Необходимо е да напишете молба-жалба до Кмета на Община Асеновград, която да подадете в Информационния център - деловодство на Община Асеновград.
Мелят Алимолла, _Дирекция "СБСК и Екология", 17.10.2016


Живея в блок 5/5, в събота дойдоха от фирмата да мерят. Оказа се че е същата фирма която е на блок 3/8.Като им казахме че искаме да ни остъклят терасите те казаха че не знаят проекта.Искам да попитам кои изготвя проекта и къде може да го видим и след като няма да ни сменят дограмата може ли да ни остъклят терасите .Питам вас тъй като те не ни отговориха на нито един въпрос.
Христова, 03.10.2016


Уважаема г-жо Христова,

Фирмата изпълнител на сградата с адрес кв. Запад ул. „Лозница” № 6 бл. 5/5 е „Вера Строй” ЕООД, а фирмата изпълнител на сградата с адрес кв. Запад ул. „Хаджи Димитър Стоилов” № 2 бл. 3/8 е „КСМ Строй” ООД, така, че това са две различни фирми.
Относно подмяната на дограми, в правилата на програмата е посочено, всяка дървена, метална или стара алуминиева дограма се подменя с нова PVC дограма. Ако тераса е остъклена с дървена, метална или алуминиева дограма то тя също се подменя с нова PVC дограма. По този начин терасата се явява външна фасада при, което дограмата вътре зад остъклената тераса не подлежи на подмяна. По изключение и по преценка на проектанта, ако болшинството от терасите на дадена фасада са остъклени, и между тях има неостъклена тераса, проектанта може да предложи за уеднаквяване на съответната фасада, дадена тераса да се остъкли. Това става само по предложение на проектанта и с изричното съгласие на собственика на апартамента.
Ако съществуващата дограмата на апартамент или тераса е PVC то тя не подлежи на подмяна по програмата.
Проекта за дадена сграда се изготвя от фирмата изпълнител. Фирмата изготвя Технически проект, който представя в общината. Отговорният служител от общината по конкретния договор се запознава с проекта след, което го предоставя на избраното от сдружението на собствениците лице /което в повечето случаи е Управителя на сдружението/. Той запознава собствениците на сградата с проекта. При необходимост от корекции и допълнения в проекта Управителя информира служителят на общината за желаните промени.
Конкретно за бл.5/5 фирмата изпълнител изготвя в момента проекта. След като той бъде внесен в общината отговорното лице по договора ще се свърже с Управителя на Вашето сдружение за да го предаде за обсъждане и коментари от Ваша страна.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 10.10.2016


изпълнението на проекта по енергийна ефективност започва след връчването на писмо ли?
гергана огнянова, 28.09.2016


Уважаема г-жо Огнянова,

Фирмата изпълнител изготвя Технически проект, който представя в общината. Отговорният служител от общината се запознава с проекта след, което го предоставя на избраното от сдружението на собствениците лице /което в повечето случаи е Управителя на сдружението/. Той запознава собствениците на сградата с проекта. При необходимост от корекции и допълнения в проекта информира служителят на общината за желаните промени.
След окончателното одобрение на проекта от общината и лицето избрано от сдружението, той се внася за извършване на оценка за съответствие. Следваща стъпка е издаване на Разрешение за строеж, след влизането в сила, на което строително монтажните работи могат да започнат.
Строително монтажните работи стартират с подписване на Протокол № 2 за откриване на строителната площадка. Протокола се подписва от представител на общината, лицето на сдружението на собствениците и строителния надзор на обекта.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 10.10.2016


Кой контролира работното време в детска Ясла номер 1?Днес следобед служителките там бяха приготвили пижамите на децата за да си ги вземем като за последен работен ден на седмицата.На въпроса ми утре 10.09.2016г. не е ли работен ден, отговориха ,че останалите родители нямало да си водят децата и ако толкова настоявам утре детето ми да посещава яслата трябва да си го взема до обяд. Същия проблем имаше и съботата когато се отработваха великденските празници, като в случая още в петък на обед бяхме привикани със съобщение по телефона ,че децата в цялата група са с висока температура. Педиатъра констатира,че детето не само че няма температура но и е съвсем здраво за което има медицинска бележка. Интересува ме кой контролира Яслите за подобни случаи, и за спазването на работното време?Защото родителите редовно са принуждавани да си взимат децата още на обяд, с обаждания по телефон.На практика вместо да са в помощ на родители които работят яслите явно само генерират работни места и заплати, а се налага да си водим децата с нас на работа.
Радослава Неделчева-Панайоту, 09.09.2016


Уважаеми г-жо Неделчева-Панайоту,
Работното време на служителите в Ясла № 1 се контролира от нейния управител.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Защо учениците от гимназията княз Борис пушат заедно с учителя по география?Това ли е възпитанието ,което децата ни получават в училище?
Аспарухов, 06.04.2016


Уважаеми г-н Аспарухов,
Общинска администрация няма задължение да следи с кого учениците си пушат цигарите, нито да санкционира учители.
Редно е този въпрос да зададете на директора на училището и на учителя по география, за да се предприемат адекватни мерки.
Ако правилно адресирате сигналите, които подавате, проблемите ще се решат значително по-бързо и по-лесно.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Здравейте,имам въпрос за общинските жилища.Изкарах си всички документи,но трябва ли и бащата на детето ми да представи същите документи(нямаме брак,но живеем заедно)?Благодаря.
Христова, 12.08.2016


Уважаема г-жо Христова!
Ако желаете в общинското жилище да живеете с човека, който е баща на детето Ви е необходимо да представите и неговите документи, независимо че нямате сключен граждански брак.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Здравейте.Интересува ме кога започва приема на деца в Детските ясли
А.Н, 01.09.2016


Уважаеми/а АН!
Съгласно Чл. 19. от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и училища на територията на община Асеновград. Срокът за подаване на заявление за прием на деца, за съответната възрастова група в годината на приема, е в периода от 15 януари до 30 април на съответната календарна година.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


До кога в училищата от Асеновградска община ще работят учители - пенсионери или такива, придобили право на пенсия ???
Гергана Стоянова, 20.07.2016


Уважаема г-жо Стоянова!
Работодател на учителите са директорите на училищата и детските градини, съгласно Закона за предучилищно и училищно образование. Преценката и решението за това кой ще работи и колко време е право на работодателя, които Кодексът на труда им дава.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Въпросът ми е следния: Има ли вечерен час за прибирането на малолетните вкъщи? Ако отговорът е да, защо никой не извършва проверки по кварталите, където до 23.00 - 24.00 часа през нощта деца в 4-ти и 5-ти клас крещят по улиците и никой не ги търси да се прибират? В конкретния случай става въпрос за кв.Запад.
Г-жа Петрова, 11.08.2016


Уважаема г-жо Петрова,
Вечерен час няма. Децата имат родители, които могат да определят "вечерен час" за тях и да контролират действията им.
Защо винаги очакванията и нагласите ни са някой друг да свърши работата - общината, полицията, държавата, обществото...???
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.09.2016


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм