Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 

Вашите въпроси

Здравейте!
Искам да попитам, имали подадени документи за саниране на военния блок на ул. Трети март 2, и ако да има ли решение за него?
Симеон Костов, 27.06.2018


Уважаеми г-н Костов,
За блок на ДНА - гр. Асеновград, ул. „3-ти март” № 2 има подадени и в последствие одобрени документи по НПЕЕМЖС. Вашата, както и останалите сгради, подали документи през 2016 и 2017 г. са заведени в национален регистър, където чакат отпускане на ново финансиране, тъй като отпуснатите по програмата средства към момента са изчерпани. По сега действащите правила, ако през 2019 г. бъде отпуснато ново финансиране със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им ще се сключват договори за финансиране, което гарантира санирането на дадената сграда.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 10.07.2018


Имаме подадени документи за саниране през 2016г за жк.Изток бл.2 Дали сме удобрени и ще бъде ли саниран блока.
Райчо Тютюнджиев, 05.06.2018


Уважаеми г-н Тютюнджиев,
Документите за кандидатстване по програмата на блок 2 в ж.к. „Изток” са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В този регистър е и Вашата сграда. През тази година няма финансиране на програмата от държавата. По сега действащите правила, ако през 2019 г. бъде отпуснато ново финансиране със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им ще се сключват договори за финансиране. Сключен договор за финансиране гарантира санирането на дадената сграда.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 20.06.2018


Здравейте,
Интересувам се дали има някаква яснота по въпроса за отпускане на нови финансови средства по програмата за саниране. Нашият блок е в групата от 53 сгради,подали документи през 2016 и 2017г. , чакащи отпускане на нови средства по програмата. Предварително благодаря.
ул. ,,Христо Ботев"14, Асеновград
Иван Палов, 02.06.2018


Уважаеми г-н Палов,
Към този момент няма яснота около бъдещото финансиране и прием на нови документи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради /НПЕЕМЖС/. Това, което със сигурност се знае е, че през 2018 г., ново финансиране няма да има. До края на годината се очаква да бъдат завършени всички сгради подали документи през 2015 г. на национално ниво.
По сега действащите правила останалите сгради, подали документи през 2016 и 2017 г. са заведени в регистър, където чакат отпускане на нови средства. При ново финансиране на програмата със заведените в регистъра сгради по ред на постъпването им трябва да се сключват договори за финансиране и съответно те да бъдат санирани.
В края на годината ще бъдат приети нови указания и правила, които в момента се изработват от МРРБ. Очаква се те да очертаят бъдещата дългосрочна визия на държавата за продължение и финансиране на програмата. Община Асеновград следи за всички новости и промени по темата и ще информира своевременно гражданите при настъпване на нови обстоятелства свързани с НПЕЕМЖС.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 05.06.2018


Здр може ли да ми кажете кога ще се санирва блок Орбита в кв.Запад
Милена Назърова, 23.05.2018


Уважаема г-жа Назърова,
Документите за кандидатстване по програмата на блок „Орбита” в кв. „Запад” са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В този регистър е и Вашата сграда. През 2018г. няма да има финансиране на програмата от държавата. Ако през 2019г. бъде отпуснато ново финансиране със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им ще се сключват договори за финансиране и съответно санирането ще може да стартира.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 04.06.2018


Имаме подадени документи за саниране.Моля да ни отговорите дали нашият блок Детелина на ул Лозница 1 е включен за саниране през 2018г или 2019г.
Иван Георгиев, 30.05.2018


Уважаеми г-н Георгиев,
Документите за кандидатстване по програмата на блок „Детелина”, ул. „Лозница” № 1 в кв. „Запад” са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. През 2018г. няма да има ново финансиране на програмата от държавата. Ако през 2019г. бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им ще се сключват договори за финансиране.
Очаква се до края на месец юли 2018г., всички 28 сгради с осигурено финансиране на територията на град Асеновград, подали документи за кандидатстване през 2015г. да бъдат завършени. Останалите 53 сгради в това число и Вашата, подали документи през 2016 и 2017г., ще чакат отпускане на нови средства по програмата.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 04.06.2018


Здравейте,
Купих си Къща в с. Леново преди 2години,всичко е прехвърлено на мое име , тогава идвах в общината ,и мисля че направихме електронно плащане сега се опитвам да видя какво имам да плащам но не мога.Работя в чужбина и не съм си идвал в Бг. от година. И не се очертава скоро да си идвам.
Как мога да разбера имам ли да плащам данаци и колко?
Не мисе плащат глоби за неплатени данаци.


Поздрав
Красимир Чалъков, 05.05.2018


Господин Чалъков,
В отговор на Вашето питане, Ви уведомяваме, че информация за данъчните задължения можете да получите на тел. 0331/20 279 и 20 278 или на място в Информационния център, ст. 201 в сградата на Общината.
По Ваше искане, след представяне на документ за самоличност може да Ви бъде предоставен ПИН код, с който да проверявате по електронен път задълженията си.
Нели Ангелова, _Дирекция "Финанси", 25.05.2018


Здравейте,интересува ме блок 5\8 кв.Запад дали е одобрен по програмата за безплатно саниране?
СЕЛВЕР, 22.03.2018


Уважаема г-жа Селвер,
За блок 5/8 в кв.”Запад” има регистрирано сдружение на собственици. В последствие не са подадени документи за кандидатстване по програмата- втори етап от процеса за участие. След като не са подадени документи, няма как сградата да е одобрена и да участва в програмата за саниране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 16.05.2018


Здравейте! Искам да попитам кога ще се санира блок101 в кв. Запад! Благодаря!
Георги Тачев, 21.04.2018


Уважаеми г-н Тачев,
Документите за кандидатстване по програмата на блок 101 в кв. „Запад” са одобрени и изпратени до ББР за сключване на договор за целево финансиране. Там всички одобрени сгради се завеждат в регистър по ред на постъпването им и чакат отпускане на средства. В момента няма ново финансиране по програмата. Ако бъде отпуснато такова със заведените в регистъра одобрени сгради по ред на постъпването им се сключват договори за финансиране. Към настоящия момент на територията на град Асеновград има 53 сгради чакащи отпускане на нови средства по програмата /подали документи през 2016 и 2017г./. Вашата сграда е в групата на чакащите отпускане на нови финансови средства по програмата, т.е. за нея към момента няма осигурено финансиране.
Георги Ангелов, _Дирекция "Правно нормиране", 16.05.2018


Здравейте.Господин кмет,моля вземете спешни мерки при затварянето на улицата до стария съвет сега преминаваме през улица Иларион Макриополски от двата края е пълно с коли неможем две коли да се разминем камо ли с автобус на градския транспорт не ги облазявам тези шофюри с тези големи атобуси вземете мерки обърнете се към Кат
към паркинги и гаражи има знаци .Просто Ви умоляваме вземете някакви мерки глоби ли санкции ли в тези тесни улици е невъзможно да се шофира.Благодаря Ви предварително.
Цветанка Василева, 22.03.2018


Уважаема г-жо Василева,
Във връзка с Ваш сигнал от 22.03.2018 год. относно вземане на мерки спрямо неправилно паркираните на ул. ”Иларион Макариополски” моторни превозни средства, Ви уведомяваме, че:
Инспекторите от Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи” ежедневно упражняват контрол по отношение на паркирането и престоя на МПС на територията на гр. Асеновград, в съответствие с фактическите състави на нарушенията регламентирани в чл. 2, ал. 3 и ал. 4 от „Наредба за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозни средства и граждани на територията на град Асеновград”.
В изпълнение на задълженията си по установяване на неправилно паркирани МПС на територията на гр. Асеновград, служителите на звеното от началото на 2018 год. до настоящия момент са съставили 211 броя глоби с фиш, а на посочената от Вас улица „Иларион Макариополски” наложените глобите с фиш са 31 броя.
Пламен Панайотов, дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи", 27.03.2018


Здравейте. Искам да попитам за имот, който има полуразрушена постройка, която не става за живеене изобщо и е с подадена декларация за освобождаване от такса смет, че не се живее там, трябва ли да се плаща данък смет? Защото родителите ми за поредна година получават справка за дължими данъци и за поредна година има и такса смет? Този данък не се ли плаща само когато има домакинство на определения адрес? Благодаря.
Мария, 11.03.2018


Уважаема Госпожо,
Съгласно разпоредбите на чл. 62 от Закона за местните данъци и такси, таксата се заплаща за услугите по събирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване в населените места. Размерът на таксата се определя по реда на чл. 66 за всяка услуга поотделно - сметосъбиране и сметоизвозване; обезвреждане на битовите отпадъци в депа или други съоръжения; чистота на териториите за обществено ползване.
В чл. 63, ал.1 е цитирано, че за имоти, намиращи се извън районите, в които общината е организирала събиране и извозване на битови отпадъци, се събира такса за ползване на депо за битови отпадъци и/или за поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване.
Във връзка с подадената от родителите Ви декларация, следва да бъде преизчислена дължимата от тях такса за битови отпадъци за притежавания недвижим имот, находящ се в Община Асеновград,
В конкретния случай, когато имота не се ползва и е подадена декларация за това обстоятелство, следва да сте освободени от таксата за сметосъбиране и сметоизвозване, като остават дължими останалите две компоненти от таксата за битови отпадъци.
Нели Ангелова, _Дирекция "Финанси", 26.03.2018


Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм