Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпроси 

УРБАНИЗАЦИЯ И ОКОЛНА СРЕДА

 

Общината е силно урбанизирана - 78 на сто от населението живее в града и 22 на сто в селата. На територията на Общината има 29 броя села, очертава се тенденция към намаляване на селското население и обезлюдяване на селата. В Общината има много исторически паметници, църкви, манастири, природни забележителности, които могат да се използват за организиран туризъм.
 
В Общината се предприемат сериозни мерки за опазване на околната среда. Приета е общинска програма за дейностите по управление на отпадъците. Същата е актуализирана и съобразена с новите условия. Приета е и “Програма за оценка и управление на качеството на атмосферния въздух”. Сега се разработва “Програма за околната среда”. На основата на постигнатото се прави нова програма в опазването на околната среда.
 

С решение №543 от 30.03.2005 година Общинския съвет прие Визия за развитие на Общината, приоритетите и целите за нейната реализация.
Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм